o nama.predstave.radionice.video.blog.kontakti.novosti.natječaji.arhiva

TIGAR TEATAR

IVA-MATIJA BITANGA

IDA LOHER

LEO VUKELIĆ

 

IDA LOHER

Ida Loher rođena je 1973. u Zagrebu. 1998. godine diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastavnički smjer, a 2010. stekla zvanje učitelja mentora likovne kulture.

Od 1998. do sada kontinuirano se bavi pedagoškim radom. Radila je u gimnaziji „ D. Stražimira“, Sv Ivan Zelina i u više osnovnih škola. Trenutno radi u O.Š. Šestine.
Također je bila zaposlena u Centru za slijepu i slabovidnu djecu „Vinko Bek“ gdje je radila s djecom s posebnim potrebama. Dio istraživanja provedenih kroz taj rad izložila je na simpoziju "Recentni trenutak struke" INSEA, Mimara, Zagreb.
Vodila je likovne vježbe i vježbe iz Metodike likovne kulture studentima Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.

Objavila je više udžbenika, priručnika za učitelje i radnih listova iz područja likovne kulture: „Likovna kultura 7“ i „Likovna kultura 8“, Znanje, Zagreb (s I. Devernay Cimić i G. Košćec), „Točka, crta, svijet 1, 2, 3 i 4“, udžbenici za likovnu kulturu od 1. do 4. razreda osnovne škole, Profil, Zagreb (s G. Košćec) i „Likovni plus 1,2,3,4“, radni listovi iz likovne kulture od prvog do četvrtog razreda osnovne škole za djecu koja mogu više i drugačije, Profil, Zagreb (s G. Košćec),

Održala je šezdesetak radionica za profesore likovne kulture i učitelje razredne nastave. Kroz njih je predstavila metodički pristup korišten u udžbenicima te svoje ideje i iskustva razmijenila i prodiskutirala s mnogim kolegama te s njihovim zapažanjima i sugestijama dodatno usavršila svoj rad.

Vodi radionicu za animirani film u O. Š. Šestine a filmovi nastali u sklopu te radionice prikazani su u sklopu manifestacije „Noć muzeja 2010.“ i na „28. Reviji hrvatskog filmskog i videostvarlaštva djece“ .

Suosnivač je i član udruge OPA unutar koje sudjeluje u organizaciji akcija POGLE’Dizajn i DA TI NACRTAM?!, tribine Vizualno pismeno društvo te Peticije za povećanje satnice likovne kulture u osnovnoj školi.

Osnovala je kazalište za djecu i mlade "Tigar teatar" s Ivom Matijom Bitangom i Leom Vukelićem. U sklopu Tigar teatra piše tekstove, izrađuje scenografije, lutke i rekvizite za predstave ali i razvija svoju pedagošku djelatnost.

Bavi se ilustriranjem i pisanjem priča za dječje časopise Zvrk, Tintilinć i Zvrkov prvi razred.
Ilustrirala je sedam slikovnica te napisala i ilustrirala eko – priručnik „Glas za zemlje spas“ koji je preveden na korejski jezik.

Živi i radi u Zagrebu, majka je troje djece.